Antwerp-held én T2 De Decker over zijn toekomst: "Dat wordt volgende stap"

Antwerp-held én T2 De Decker over zijn toekomst:
Zaterdag 14 april 2018 - 09:37   I  

Hij wordt op handen gedragen op de Bosuil nadat hij Antwerp terug naar het hoogste niveau kon brengen. Nu zit hij naast Bölöni op de bank als assistent, een rol die hem voorlopig erg goed ligt. Toch heeft ook Wim De Decker zijn persoonlijke ambities.

Al blijft hij er zelf allemaal ontzettend rustig onder. Hij wil alles stap per stap doen en probeert van Bölöni zoveel mogelijk te leren. Hij had er ook geen enkel probleem mee om een stapje terug te zetten, in tegendeel. Hij vond dat juist een goede zaak om na zijn periode als T1 samen te werken met Bölöni in 1A.

"Net door de druk was het in mijn ogen ook niet zo slecht om hier als T2, als assistent-coach, te ­blijven. Zo'n intense periode heeft ook wel een zekere ­verwerking nodig. Op dat moment, om dan meteen T1 te worden in eerste klasse, dat vond ik voor mezelf te snel. En bovendien kreeg ik zo de ruimte om er ten volle van te genieten. En het schonk me tijd om me goed voor te bereiden op de volgende episode. Want ik zie mijn volgende stap ook grootser. Dus moet ik nu ­zoveel mogelijk in me opnemen, kennis ­vergaren, om daarna meteen in de roos te schieten", aldus De  Decker in Gazet van Antwerpen.

Volgende stap

De volgende stap komt er dus stilaan maar zeker aan, al blijft De Decker daar zelf nog heel vaag over. De liefde voor de club is groot, maar het is momenteel nog niet zeker of zijn persoonlijke ambities de ambities van de club overstijgen of niet.

“Dat moet de toekomst uitwijzen. Voor mezelf wacht ik eerst af hoe het hier verder evolueert, welke mogelijkheden zich aandienen, hoe ze hier verder een pad uitstippelen. En of dat strookt met mijn ambitie. De club weet dat ook, zeker de familie . Ik moet ­gewoon een project vinden waar ik me ­helemaal in kan vinden.”

"Het liefste zou ik bij deze club willen blijven. Omdat ik ook zie wat er hier mogelijk is en ­omdat ik hier ook iets opgebouwd heb. Maar dan liefst wel met een visie en een beleid waar ik me de volle 100% in kan vinden. Niet ­enkel het doel formuleren, zoals ­'binnen vijf jaar top zijn in België'. Want dat zeggen zoveel andere clubs ook: 'we willen over vijf jaar Play-off 1 ­behalen'. Maar dat is alleen maar het doel. De visie bepaalt dan hoe je die top wil bereiken, op alle vlakken. Ik hoop dat Antwerp daar ook op ­termijn naartoe gaat, naar een ­duidelijke ­transparante visie.”

Poll: Wordt De Decker ooit T1 van Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I   De Decker

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024