Marc Coucke heeft gigantisch probleem: 'Toptransfers Anderlecht in gevaar'

Marc Coucke heeft gigantisch probleem: 'Toptransfers Anderlecht in gevaar'
Zaterdag 14 april 2018 - 08:15   I  

Marc Coucke investeerde flink toen hij Anderlecht overnam, maar voor de rijke zakenman zijn het moeilijke tijden. Niet alleen moet hij paars-wit uit het slop trekken, hij moet ook nog zaken afhandelen met Perrigo, de Amerikaanse overnemer van Omega Pharma. En die liggen nu al dwars.

Zo wou Coucke een nieuwe belastingswet omzeilen door 50 miljoen euro te halen uit zijn investeringsholding Alychlo. Daar stak Perrigo nu dus een stokje voor. De gevolgen zijn dan ook erg groot.  Zijn vermogen zit bijna volledig in die holding. Ook alle investeringen die hij doet gebeuren via Alychlo. Of het nu de aankoop is van RSC Anderlecht, waarvan hij intussen voorzitter is geworden, of investeringen in Durbuy. Dat weet Het Nieuwsblad.

Een goede spits

Coucke zal aan de deze zaak ongetwijfeld zijn broek scheuren. Hij zal heel wat geld verliezen, geld dat hij normaal gezien in Anderlecht had kunnen investeren. En het gaat niet om een peulenschil, want volgens de krant zou het zo even om 15 miljoen euro gaan. Op termijn zou Anderlecht een financieel gezonde en onafhankelijke club moeten worden, maar iedereen verwacht dat Coucke komende zomer zelf fors zou investeren om enkele toptransfer te verwezenlijken. Al is het nog maar de vraag in hoeverre dit invloed zal hebben op die investering.

De dagvaarding van Perrigo kost Coucke hoe dan ook 15 miljoen euro. Een bedrag waarmee je op de transfermarkt al een behoorlijke spits voor Anderlecht kan kopen. Want zelfs als de Amerikanen hun claim verliezen en Coucke toch een kapitaalvermindering kan doen, zal hij 30 procent belasting­ moeten betalen op het uitgekeerde ­bedrag. Dat kon eind vorig jaar nog tegen een nultarief, maar dat venster is intussen definitief gesloten.

Poll: Zal dit invloed hebben op de transfers van Anderlecht?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024