"Daar heb je bij Vanhaezebrouck het raden naar"

Dinsdag 10 april 2018 - 09:30   I  

Hein Vanhaezebrouck is dezer dagen trainer van RSC Anderlecht, maar begon niet zo lang geleden wel nog aan het huidige seizoen als trainer van AA Gent. Daar was het evenwel op tussen Hein en zijn spelers. Het verschil tussen Vanhaezebrouck en zijn opvolger Yves Vanderhaeghe kan eigenlijk niet groter zijn.

Daar waar Vanderhaeghe voor duidelijkheid zorgt met simpele tactische richtlijnen en altijd veel vertrouwen geeft aan zijn spelers, moet Vanhaezebrouck zowat de tegenpool zijn van zijn opvolger in de Ghelamco Arena.

"Vanhaezebrouck maakte soms bruuskere keuzes: een mindere trainingsweek, één mindere match of een andere tactische aanpak konden voor een speler voldoende zijn om plots op de bank of zelfs in de tribune te belanden. We hoorden spelers daarover wel eens klagen, vooral toen de prestaties bergaf gingen. Naar een uitleg hadden ze soms het raden", schrijft Het Nieuwsblad.

Enkel in het seizoen dat volgde op de titel zorgde Vanhaezebrouck voor veel duidelijkheid. Maar dat nekte hem later op het seizoen... "In het Champions League-seizoen was de basiself van Vanhaezebrouck wél voorspelbaar, maar omdat de ploeg in 2015-2016 vanaf februari helemaal uitgeblust in elkaar zakte, ging hij vanaf het daaropvolgende seizoen aan het roteren."

Poll: Zal Vanhaezebrouck ook volgend seizoen nog trainer van Anderlecht zijn?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   Vanderhaeghe

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024