Standard neemt besluit over zware schorsing voor Luyindama

Standard neemt besluit over zware schorsing voor Luyindama
Maandag 09 april 2018 - 17:35   I  

Racing Genk kon dit weekend met 1-0 winnen tegen Standard en nam op die manier revanche voor de verloren bekerfinale. In de wedstrijd zelf nam Luyindama, de Congolese verdediger van Standard, dan weer zelf revanche op Ibrahima Seck, die zelf stevig ingevlogen kwam met zijn elleboog.

Die revanche kan Luyindama zich nu wel gaan beklagen, want het Bondsparket stelt nu een minnelijke schikking voor van maar liefst 3 wedstrijden schorsing (waarvan één met uitstel). Geen milde straf dus, al kwam Luyindama wel erg driest ingevlogen.

De twee speeldagen schorsing die Luyindama dan effectief zou krijgen zorgen wel voor een verzwakking van Standard, waar Luyindama toch een sterkhouder is in de defensie van de Rouches. Standard zou het dan tegen AA Gent en Anderlecht moeten doen zonder de Congolese verdediger.

UPDATE: Standard en Luyindama hebben besloten om het voorstel van het Bondsparket te aanvaarden. Dat betekent dus dat hij tegen AA Gent en Anderlecht er niet bij zal zijn. Luyindama is een belangrijke schakel achterin bij Standard.

Poll: Is twee speeldagen schorsing een terechte straf?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024