Reviewcommissie neemt opvallende beslissing over Ibrahima Seck

Reviewcommissie neemt opvallende beslissing over Ibrahima Seck
Maandag 09 april 2018 - 11:28   I  

Racing Genk kon dit weekend met 1-0 winnen tegen Standard en nam op die manier revanche voor de verloren bekerfinale. In de wedstrijd zelf nam Luyindama, de Congolese verdediger van Standard, dan weer zelf revanche op Ibrahima Seck, die zelf stevig ingevlogen kwam met zijn elleboog.

De verdediger van Standard liet het daar niet bij en ging enkele seconden zelf door in de nek van de Senegalees. Hij kreeg op zijn beurt dan weer een elleboog te verwerken en zag hoe Luyindama daarvoor de rode kaart onder zijn neus gestopt kreeg. Seck zelf kwam er van af zonder kaart.

In Sports Late Night waren analisten De Vlieger, Mathijssen en Van Meir het eens. Zij vonden dat Seck een kaart verdiende en dat de scheidsrechter de overtreding meteen moest gezien hebben. Dan had Luyindama zich ook niet te hoeven revancheren.

Seck vrijuit

De reviewcommissie heeft nu beslist om Seck niet te laten vervolgen. Zij hebben al fases van het weekend bekeken en geen enkele speler wordt vervolgd door het Bondsparket. Seck gaat dus vrijuit in de hele zaak, terwijl Luyindama nog even moet afwachten hoeveel dagen schorsing hij zal krijgen.

Seck zelf vond na de wedstirjd trouwens dat Luyindama eigenlijjk geen kaart verdiende, want er was amper contact. “Dat was een gewoon duel, de scheids zag het en floot niet. Geen overtreding dus. Eerlijk gezegd denk ik ook niet dat Luyindama een rode kaart verdiende. Hij raakte me nauwelijks", aldus Seck volgens HLN.

Poll: Moest ook Seck vervolgd worden?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024