Vanhaezebrouck ziet hét probleem: "Dan deden we mee voor de titel"

Vanhaezebrouck ziet hét probleem:
Zondag 08 april 2018 - 16:37   I  

RSC Anderlecht won vrijdagavond dan wel op het veld van Sporting Charleroi, toch lijkt paars-wit dit seizoen niet meer in aanmerking te komen voor de Belgische landstitel. Hein Vanhaezebrouck heeft zich daar al bij neergelegd en ziet ook hét probleem bij Anderlecht.

De trainer van paars-wit zag doorheen het seizoen heel wat zijn spelers geblesseerd uitvallen. Noodgedwongen moest Vanhaezebrouck jonge jongens voor de leeuwen gooien, maar dat ging af en toe ook ten koste van de resultaten.

"Er zaten tegen Charleroi 5 jongens van 18 jaar in mijn kern. Dat is op dit moment de situatie van Anderlecht", vertelt Vanhaezebrouck bij Sporza. "Hadden we onze volledige kern ter beschikking, deden we mee voor de titel. Er volgen nog 8 moeilijke wedstrijden.Tegenstanders opeten gaan we zeker niet doen, maar we gaan nog punten pakken."

Tweede plaats

Vanhaezebrouck mikt met Anderlecht op de tweede plaats - volgens hem het hoogst haalbare. "We moeten zolang mogelijk strijden voor onze beste plaats en dat is voorlopig de tweede plaats. Ik vrees dat dat ook zo zal blijven. De eerste plaats is vrij onbereikbaar. Voor ons én wellicht ook voor AA Gent."

Poll: Kan Anderlecht de titel nog pakken?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024