'Het is zeker: Preud'homme hakt de knoop door en gaat hier aan de slag'

'Het is zeker: Preud'homme hakt de knoop door en gaat hier aan de slag'
Donderdag 05 april 2018 - 06:03   I  

Michel Preud'homme heeft de knoop doorgehakt. De Luikenaar lag lange tijd in polepositie om bondscoach van de Rode Duivels te worden, maar zal nu toch voor een terugkeer naar 'zijn' Standard kiezen. Volgende week moeten de laatste details afgerond worden.

"'t Is (bijna) zo ver: de terugkeer van Michel Preud'homme bij de Rouches. Begin volgende week reist Standardvoorzitter Bruno Venanzi naar Bordeaux om de laatste details af te ronden. Enkel de definitieve 'ja' van Preud'homme ontbreekt", schrijft Het Laatste Nieuws op donderdag.

Het heeft er dus alle schijn van dat MPH volgend seizoen trainer is op Sclessin. "Venanzi bereikte eerder al een mondeling akkoord met Preud'homme, die manager naar Engels model wordt op Sclessin. Enkel een definitieve 'ja' en de handtekeningen ontbreken", zo staater nog te lezen in de krant. Zelf reageerde Venanzi laconiek. "Jullie weten blijkbaar meer dan ik. Ik ga volgende week gewoon golfen", aldus de Standard-voorzitter.

Niet te weigeren aanbieding

Het Laatste Nieuws benadrukt dat Preud'homme haast niet meer kan weigeren. En dat dan ook niet zal doen. "Het lijkt het een contract dat de voormalige doelman moeilijk kan weigeren. Hij krijgt de volledige sportieve macht - Olivier Renard zou hoofdscout worden -, hij is zeker van een plaats in het bestuur én hij wordt aandeelhouder van de Rouches. Het is een uiting van respect van Venanzi. De voorzitter is goed bevriend met Preud'homme - net als hun twee vrouwen - en wilde hem eind vorig seizoen al overtuigen om trainer te worden van Standard."

"Toen lukte dat niet omdat het aanbod onvoldoende was en omdat MPH een sabbatjaar wilde inlassen. Ook KV Mechelen en Bordeaux visten in de loop van het seizoen achter het net. Maar Venanzi nodigde Preud'homme de laatste maanden meermaals uit om wedstrijden van Standard te volgen in de presidentiële loge. Geen toeval. Hij was een man met een plan. En een plan dat uiteindelijk lijkt te werken. Zouden volgen in het zog van Preud'homme: Emilio Ferrera (veldtrainer), Marc Grosjean (veldtrainer) en Jan Van Steenberghe (keeperstrainer). Drie mannen waar hij in het verleden al mee heeft samengewerkt."

Poll: Een goede keuze?

TAGS  I  Preud'homme  I   Club Brugge  I   Standard

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024