“Hij verraste iedereen en is dé revelatie bij Club Brugge”

“Hij verraste iedereen en is dé revelatie bij Club Brugge”
Woensdag 04 april 2018 - 20:23   I  

Club Brugge stevent af op de vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis. Blauw-zwart begon met een driepunter aan play-off 1 en heeft nu een bonus van negen punten op zijn eerste achtervolgers AA Gent en RSC Anderlecht. Eén van de dragende krachten in het elftal van Ivan Leko is Brandon Mechele. Een speler die onder Michel Preud’homme nog aan de kant werd geschoven.

Vorig seizoen voelde Mechele zich in januari genoodzaakt om andere oorden op te zoeken. Onder Preud’homme geraakte de centrale verdediger niet meer in het blauw-zwarte basiselftal en daarom opteerde hij voor een uitleenbeurt aan STVV. Niemand die had gedacht dat Mechele nog zou terugkeren naar Club Brugge en al zeker niet als basisspeler.

Maar Mechele beet van zich af. Eerst bij STVV en later ook bij Club Brugge. De altijd nuchtere verdediger had het geluk aan zijn zijde toen bleek dat Ivan Leko de opvolger van Preud’homme werd, maar toch heeft Mechele zijn huidige seizoen volledig aan zichzelf te danken. Hij gaf de moed nooit op, liet de schouders nooit hangen.

Het Laatste Nieuws noemt Mechele dan ook niet voor niets dé revelatie bij het huidige Club Brugge. “Keerde na een uitleenbeurt aan STVV niet met de grootste verwachtingen terug naar Jan Breydel, maar verraste daar dit seizoen vriend en vijand, inclusief Ivan Leko. Is dé revelatie bij Club, die onder de vleugels van de Kroaat uitgroeide tot de leider van de verdediging. Werd dit seizoen een betere voetballer en een nog sterkere verdediger, die ook nog eens drie keer scoorde. Anders dan in 2016, toen hij na Nieuwjaar en in de play-offs doorgaans op de bank zat, zou de titel dit seizoen ook écht die van Mechele zijn.

Poll: Ben jij onder de indruk van Mechele?

TAGS  I  Mechele  I   Club Brugge

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024