Thomas Foket heeft serieuze waarschuwing voor Club Brugge

Thomas Foket heeft serieuze waarschuwing voor Club Brugge
Dinsdag 03 april 2018 - 12:40   I  

Thomas Foket speelde tegen Anderlecht een prima wedstrijd en liet daarmee zijn ex-coach zien dat hij weer helemaal terug is. Niet alleen Foket staat er terug, maar ook AA Gent. Het staat nu tweede, want het sprong op de eerste speeldag al meteen over Anderlecht.

Dat had ook Foket al die maanden geleden, toen hij en Gent zo diep zaten, niet durven dromen. Echt dromen van de titel doet hij nog niet, maar hij denkt wel dat Club Brugge stilaan schrik mag beginnen krijgen. Zeker als AA Gent volgende week kan winnen tegen Club.

"Alles is mogelijk, maar de titel leunt toch dicht aan bij het onmogelijke. De derde plek zou al heel mooi zijn, maar als je kan dromen van de Champions League... Dat doet iets met een mens. Maar echt waar: ik heb nog geen seconde aan de titel gedacht. We staan tweede. (trots) Had je me dat in september gezegd... Laat ze nu maar schrik hebben van ons, dan zien we wel", aldus Foket in Het Laatste Nieuws.

Titel ver weg

Voorzichtige dromers in Gent en dat zijn ook Dejaegere en Verstraete. Zij blijven nuchter na de overwinning tegen Anderlecht en blijven momenten mikken op die tweede plek. De komende weken, als Gent nog wat zou kunnen inlopen op Club Brugge, praten ze misschien anders.

"Maar het is niet omdat we gewonnen hebben op Anderlecht dat we arrogant moeten worden. We hebben nog niets bereikt, zelfs nog geen Europees ticket. We moeten niet beginnen te zweven. Het is vooral belangrijk dat we Anderlecht een klap hebben verkocht", aldus Verstraete.

"Het kan snel gaan"

"Ik denk dat het onmogelijk is om kampioen te spelen", vertelde Dejaegere. "Je zou dan tien punten meer moeten halen dan Club Brugge. Dat is nog nooit gebeurd. Je moet realistisch blijven. Club zou veel steken moeten laten vallen en wij een foutloos parcours afleggen. (denkt na) Als we na vijf wedstrijden op drie punten van Club staan, ga ik wellicht van mening veranderen. Het kan zó rap gaan in play-off 1. We geloven op dit moment in de tweede plaats. Daar concentreren we ons op."

Poll: Zal Gent volgende week dichter bij Club staan?

TAGS  I  AA Gent  I   Club Brugge  I   Anderlecht

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024