Vandenbempt stelt zich vragen: "Wie gaf die strafschop aan Club eigenlijk?"

Vandenbempt stelt zich vragen:
Dinsdag 03 april 2018 - 11:20   I  

Club Brugge kon gisteren in het ultieme slot van de wedstrijd scoren vanop de stip. Refaelov gaf de bal mee met Vormer, die werd aangelopen door Uronen. Visser gaf in eerste instantie de strafschop niet, maar op aangeven van de videoref kwam die penalty er toch. De juiste en trouwens erg snelle beslissing.

Net omdat het zo snel ging vraagt Vandenbempt zich af of het signaal er kwam van het busje of van de zijlijn. Hij denkt namelijk dat de lijnrechter het signaal zou kunnen gegeven hebben, want anders zouden ze de fase in het busje wel erg snel hebben bekeken.

"Het signaal voor die penalty werd heel snel gegeven na de fase, dus de vraag is: hadden de mensen in het busje de herhalingen zo snel gezien of kwam het signaal toch van de zijlijn? Maar het was in elk geval een correcte beslissing en dat is het belangrijkste.", aldus Vandenbempt volgens Sporza.

"Wereld van verschil"

Refaelov ging achter de bal staan en zette de strafschop feilloos om. Volgens Peter Vandenbempt is het belang van dat doelpunt niet te onderschatten, want die kloof van 9 punten is, zeker met de uitwedstrijd op AA Gent volgende week, ontzettend groot geworden.

"De penalty van Lior Refaelov maakt een wereld van verschil. Het ging moeizaam bij Club Brugge, en dat vooral door de opnieuw zeer goede tactische keuzes van Clement bij Genk. Het middenveld van Genk was sterk en de defensie stond heel goed. Club Brugge vond geen oplossingen en geen kansen."

 

Poll: Denkt u dat de beslissing van de VAR kwam of van de lijnrechter?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   RC Genk

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024