'Newcastle gaat vol voor smaakmaker AA Gent'

'Newcastle gaat vol voor smaakmaker AA Gent'
Dinsdag 03 april 2018 - 11:00   I  

AA Gent maakte dit weekend indruk tegen Anderlecht. Heel wat spelers speelden op een hoog niveau. Kalinic hield de 0-0, achterin was Gigot alweer zijn secure zelve, het middenveld stond als een huis dankzij Dejaegere en Verstraete. Voorin waren Kalu en Simon dan weer een gesel voor de defensie van paars-wit.

Moses Simon was voor de play-offs al duidelijk. Hij wil nog één keer knallen met AA Gent en dan een transfer versieren naar het buitenland, liefst de Premier League.

"Je moet het juiste moment kiezen. Als ik goede play-offs speel en daarna een goed WK, is het juiste moment aangebroken", stelde Simon in Het Laatste Nieuws. "Ik wil graag naar de Premier League. Vorige zomer was Brighton & Hove geïnteresseerd. Dat zou een goeie club zijn, omdat ik daar zou spelen."

"Bij een absolute topclub in Engeland zou ik daar lang niet zeker van zijn", vervolgt Simon. "Ik moet spelen, dat is het belangrijkste. Ik weet dat er ook kapitaalkrachtige clubs in de Engelse tweede klasse zitten, maar daar wil ik niet naartoe. Dan blijf ik beter bij Gent. Maar als ik met Nigeria speel, zie ik op het veld geen verschil met de spelers die in de Premier League voetballen."

Newcastle wil Simon

Wel die interesse is er ook deze keer weer. Nu lijkt Newcastle de meeste geïnteresseerde kandidaat om de Nigeriaan over te nemen. Volgens Het Laatste Nieuws was Newcastle zowel bij de interland van Nigeria als dit weekend tijdens Anderlecht-Gent aanwezig om de kleine vinnige dribbelaar te scouten.

Momenteel lijkt het er ook op dat AA Gent zich wel positief zal opstellen tijdens de onderhandelingen. Simon is op de hoogte van de belangstelling. AA Gent is bereid om deze zomer "tegen de juiste prijs" mee te werken aan een transfer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Poll: Zou Newcastle een goede club zijn voor Simon?

TAGS  I  AA Gent  I   Simon  I   Newcastle

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024