'Anderlecht-speler schenkt titel nu al aan Club Brugge'

'Anderlecht-speler schenkt titel nu al aan Club Brugge'
Maandag 02 april 2018 - 11:23   I  

Anderlecht kan straks door Club Brugge op 9 punten worden gezet. Daarmee zou Club meteen al een serieuze voorsprong hebben zowel AA Gent als Anderlecht. Club moet nadien wel op bezoek bij AA Gent én Anderlecht. Zelfs als het twee keer verliest zou het dus nog steeds aan de leiding.

Als Anderlecht Club Brugge thuis wil kloppen zal het wel uit een ander vaatje moeten tappen dan gisteren het geval was. Paars-wit presteerde ondermaats en dat zag ook Pieter Gerkens. Die lijkt de titel nu dan ook al op te bergen en denkt dat plek twee het hoogst haalbare is.

“Ik denk dat het sowieso al de bedoeling was dat we voor die tweede plaats gingen gaan. Iedereen besefte dat de voorsprong van Club Brugge heel groot was. Wij moesten gewoon zorgen dat we de rest achter ons hielden. Dat is bij deze ook al mislukt. We moeten het nu match per match gaan aanpakken en hopen dat we nog als tweede kunnen eindigen.” Dat vertelde Gerkens volgens Het Nieuwsblad.

Ook Vanhaezebrouck ziet bui al hangen

Een mening die ook bij de trainer, Hein Vanhaezebrouck, te horen was.  "We mogen nooit opgeven en moeten vanaf nu match per match bekijken, maar we moeten ook realistisch zijn. Als Club Brugge wint van Genk moeten we 10 punten ophalen op de 27 punten die nog te verdienen zijn. Dat betekent dat Brugge dan maar 17 op 27 mag halen en wij 27 op 27. Dat gaat niet gebeuren, hé."

 

Poll: Kan Anderlecht Club Brugge nog inhalen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Gerkens

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024