Vandenbempt voorspelt: "Hij is een belangrijke troef voor Anderlecht"

Vandenbempt voorspelt:
Zondag 01 april 2018 - 13:25   I  

RSC Anderlecht neemt het zondagavond in zijn eerste play-off 1-wedstrijd op tegen AA Gent. Bij paars-wit hopen ze met een goed gevoel aan de allesbeslissende fase van het seizoen te beginnen. Volgens radiocommentator Peter Vandenbempt zou Lukasz Teodorczyk een belangrijke rol kunnen spelen.

"Er zijn veel defensieve problemen voor Anderlecht. Misschien moet je op rechts met Chipciu of Bruno gaan spelen. Dat zijn toch jongens die al 8 maanden niet of nauwelijks gepresteerd hebben", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal.

De commentator maakt zich zorgen over de verdediging van paars-wit, maar ziet tegelijkertijd dat in het aanvallende compartiment alles in zijn plooi valt. "Aan de andere kant: Teodorczyk lijkt helemaal terug nadat Marc Coucke hem wat in het oor gefluisterd heeft. Dat heeft in elk geval gewerkt. Als Teodorczyk dat niveau en die trefzekerheid kan aanhouden en die lijn doortrekt, is dat wel een belangrijke troef", voorspelt Vandenbempt.

"Anderlecht heeft 13 van zijn 16 zeges in de competitie behaald met 1 doelpunt verschil. Dat had te maken met defensieve kwetsbaarheid, maar ook met een gebrek aan efficiëntie. Niemand scoorde en als Teodorczyk dat weer doet, kan Anderlecht misschien wel makkelijker wedstrijden gaan winnen. Na een wedstrijd of 3 gaat Anderlecht weten of het echt weer meedoet voor de titel óf dat het nog zal moeten knokken voor Europees voetbal."

Poll: Zal Teodorczyk het goed doen in de play-offs?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Teodorczyk  I   Anderlecht

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024