Vanhaezebrouck kiest tegen Gent voor grote verrassing in opstelling

Vanhaezebrouck kiest tegen Gent voor grote verrassing in opstelling
Zaterdag 31 maart 2018 - 07:27   I  

RSC Anderlecht speelt zondag zijn eerste wedstrijd in play-off 1. Tegenstander van dienst is AA Gent. Voor Hein Vanhaezebrouck een speciale wedstrijd, maar de trainer van paars-wit heeft weinig tijd voor sentiment. Hij moet nog enkele knopen doorhakken.

Zo zit Vanhaezebrouck wat betreft de positie van rechtsachter met de handen in het haar. Dennis Appiah viel in aanloop naar de play-offs geblesseerd uit en moet straks vervangen worden. De voorbije dagen werden Massimo Bruno en Alexandru Chipciu naar voor geschoven, maar Vanhaezebrouck kiest (zo goed als zeker) voor iemand anders.

Het Nieuwsblad weet dat de trainer van Anderlecht de jonge Alexis Saelemaekers in de ploeg zal droppen. De 18-jarige verdediger keerde eerder deze week vroeger terug van interlandverplichtingen met de nationale U19, en dat das was duidelijk niet zomaar. Tijdens de laatste trainingen van het eerste elftal werd steeds duidelijker dat Saelemaekers tegen Gent titularis zal zijn.

Verder heeft Vanhaezebrouck wellicht ook een basisplaats in petto voor een andere 18-jarige: Albert Sambi-Lokonga. De jonge middenvelder lijkt de aangewezen vervanger van de geschorste Adrien Trebel.

De vermoedelijke opstelling:

Sels – Saelemaekers, Dendoncker, Spajic, Obradovic – Morioka, Kums, Gerkens, Lokonga, Saief - Teodorczyk

Poll: Verdient Saelemaekers een basisplaats?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Saelemaekers

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024