Onmiddellijk ontslag voor Vanhaezebrouck? "We moeten niet verbaasd zijn"

Onmiddellijk ontslag voor Vanhaezebrouck?
Vrijdag 30 maart 2018 - 06:46   I  

Hein Vanhaezebrouck volgde eerder dit seizoen René Weiler op bij RSC Anderlecht. De West-Vlaamse oefenmeester probeerde de voorbije weken steeds meer zijn stempel te drukken op paars-wit, maar het blijft wachten op de play-offs om te zien hoe sterk de ploeg van Vanahaezebrouck écht is.

Analist Marc Degryse benadrukt dat Vanhaezebrouck dit seizoen al in moeilijke omstandigheden moest werken. "Ik denk niét dat het al dan niet behalen van de titel doorslaggevend zal zijn voor de toekomst van Hein op Anderlecht", merkt de analist o in Het Laatste Nieuws.

De titel behalen in de huidige omstandigheden, zou een straffe stunt zijn. Maar je kan het de coach van paars-wit niet kwalijk nemen als het niet lukt. "Vanhaezebrouck werd trainer toen het heel slecht ging, terwijl de club in de wintertransferperiode niets heeft gedaan. In die omstandigheden zou je het de trainer niet kunnen verwijten als die geen kampioen wordt", aldus Degryse.

Toch bestaat er volgens de analist een kans dat Vanhaezebrouck straks al moet opkrassen. "Als Vanhaezebrouck volgend seizoen niet langer coach is in het Astridpark, zal dat vooral omwille van de persoonlijke voorkeur van Marc Coucke zijn. En we kunnen, vermoed ik, niet al te verbaasd zijn als er ook effectief een nieuwe trainer komt."

Poll: Moet Vanhaezebrouck ook volgend seizoen trainer van Anderlecht zijn?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Degryse

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024