'Vanhaezebrouck hakt belangrijke knoop door over opstelling tegen AA Gent'

'Vanhaezebrouck hakt belangrijke knoop door over opstelling tegen AA Gent'
Donderdag 29 maart 2018 - 12:39   I  

Vanhaezebrouck mag play-off 1 meteen openen tegen zijn ex-ploeg, AA Gent. Vanhaezebrouck vangt die eerste wedstrijd wel niet zonder kopzorgen aan, want hij moet het redden zonder Adrien Trebel en Dennis Appiah. Weeral puzzelen dus voor Vanahezebrouck, die sinds zijn komst in het Astridpark nog niets anders heeft gedaan.

Vanavond spelen de U21 een belangrijke wedstrijd, want ze nemen het in de kwartfinale van de Beker van België op tegen Charleroi. Coach Emilio Ferrera neemt onder andere Amuzu mee, maar voor Alexis Saelemaekers en Sambi Lokonga is er geen plaats in de selectie.

Wellicht blijven beide heren aan de kant omdat ze de selectie tegen AA Gent zullen halen. Saelemaekers kan Appiah vervangen, terwijl Lokonga de afwezigheid (schorsing) van Trebel moet kunnen opvangen. Of beide heren aan de aftrap zullen verschijnen is dan weer een ander verhaal.

Chipciu, Bruno en Saelemaekers

De drie grootste kanshebbers om Appiah te vervangen zijn Chipciu, Bruno en Saelemaekers. Voor Najar komt de wedstrijd nog te vroeg. Chipciu was een vaste waarde onder Weiler, maar komt bij Vanhaezebrouck amper van de bank.

Sinds 18 november (wedstrijd tegen Moeskroen) heeft hij 191 minuten op de teller staan. Dat is iets meer dan twee volledige wedstrijden. Bijzonder weinig dus om zo play-off 1 in te stappen. Saelemaekers mag wel steeds meespelen met de beloften, maar bij de eerste ploeg kwam hij niet verder dan een invalbeurt tegen STVV. Toen mocht hij zestien minuten proeven van het echte werk.

Hein is fan

Toch bleek Vanhaezebrouck toen fan van de jonge lefgozer. “Hij kwam met veel lef op het veld en speelde erg enthousiast. Hij speelt op een plaats – rechtsmidden – waar we veel opties hebben, maar ik ben blij dat zulke jonge jongens zichzelf tonen”, aldus Vanhaezebrouck in La Dernière Heure.

Poll: Wie zou u als vervanger gebruiken?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024