Paars-wit is gewaarschuwd: "Moeten Anderlecht neerhalen"

Paars-wit is gewaarschuwd:
Donderdag 29 maart 2018 - 11:40   I  

Dit weekend beginnen de play-offs en daarmee ook het slot van de Belgische competitie. Voor de top 6 worden het dus ontzettend spannende speeldagen. Club Brugge staat er het beste voor, maar dat kan in play-off 1 snel veranderen. Er zijn wel wat ploegen die het Club moeilijk willen maken.

AA Gent bijvoorbeeld, de rivaal uit Oost-Vlaanderen, droomt na de goede reeks onder Vanderhaeghe wel van meer. Zo ziet Moses Simon veel gelijkenissen met het kampioenenjaar van AA Gent, toen onder Vanhaezebrouck. Dat Gent net tegen Hein mag beginnen zorgt dan ook voor de nodige motivatie.

"Anderlecht en Brugge zijn grote namen, maar ze zullen zichzelf moeten bewijzen op het veld. Met deze bezetting in de play-offs wordt elke match een finale. Wij moeten daar niet bang voor zijn. Ik zie gelijkenissen met het jaar waarin we kampioen werden. Iedereen kan op verschillende posities spelen, waardoor we voor elke positie twee of drie spelers hebben. Iedereen vecht om te kunnen spelen. Als je met zoveel concurrentie niet top bent, speel je niet", aldus Simon in Het Laatste Nieuws.

"Anderlecht neerhalen"

Stap voor stap dus en dan moet AA Gent beginnen tegen Anderlecht. Hein is alvast gewaarschuwd. "Alles is mogelijk. De vierde plaats is echt niet genoeg. Eerst moeten we Anderlecht neerhalen. Waarom zouden we daar niet kunnen winnen? Tegen Hein spelen, is een extra motivatie voor een aantal spelers. Ook voor mij. Hein is een hele goeie coach, ik heb veel van hem geleerd. Maar ik wil heel graag van hem winnen."

Poll: Kan AA Gent nog kampioen worden?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024