Hazard lijnrecht tegenover Courtois en De Bruyne: "Dat is gemakkelijk!"

Hazard lijnrecht tegenover Courtois en De Bruyne:
Maandag 26 maart 2018 - 22:46   I  

Eden Hazard is misschien wel dé sterspeler van de Rode Duivels. De dribbelkont van Chelsea heeft over de hele wereld gezien nog steeds iets meer aanzien dan bijvoorbeeld Kevin De Bruyne. Daarom kijkt ook iedereen naar de Chelsea-speler, want uiteindelijk hopen de fans dat zijn flitsen ons de wereldbeker zullen opleveren.

De voorbije dagen, en al ietsje langer, kwam er wel wat kritiek van onder andere Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Zij zouden de grinta en de mentaliteit van de Rode Duivels hekelen. Zo vertelde Courtois bijvoorbeeld nog bij Peter Vandenbempt.

"Ik denk dat hier in de groep wel wil winnen, laat dat duidelijk zijn. Maar er is een verschil tussen willen winnen en die mentaliteit tonen. Andere landen hebben daarin een voorsprong op ons. Ik denk dat bijvoorbeeld Italië, dat je daarvan iets kan leren. Die grinta, emotie en strijderslust is wel iets wat wij, toch op bepaalde momenten, gemist hebben. Tegen Wales bijvoorbeeld hebben we dat zeker gemist. Die wouden het meer dan ons, terwijl wij het te mooi wouden doen. Dat kan je niet leren, want je hebt dat of je hebt dat niet. Maar we moeten als ploeg elkaar pushen en iedereen naar voor krijgen. We zijn soms nog te nederig", aldus Courtois op Radio 1.

Hazard is het oneens

Hazard is het daar niet echt mee eens. Hij vindt dat het iets te gemakkelijk is om alles af te schuiven op een slechte mentaliteit of een slechte tactiek. Volgens Hazard weten de Rode Duivels wel degelijk wat ze moeten doen op welke momenten.

“Elke speler heeft zijn eigen mening. Maar het is altijd gemakkelijk om het na een verlies op de mentaliteit van de spelers te steken. Dat is hier geen probleem. En het systeem is altijd hetzelfde geweest. We weten hoe we moeten spelen, we hebben voetballers die het kunnen uitvoeren", aldus Hazard volgens Het Nieuwsblad.

Poll: Hebben de Rode Duivels een mentaliteitsprobleem?

TAGS  I  Hazard  I   Rode Duivels

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024