Teodorczyk onthult wat Coucke tegen hem zei tijdens dít gesprek

Teodorczyk onthult wat Coucke tegen hem zei tijdens dít gesprek
Vrijdag 23 maart 2018 - 09:03   I  

Lukasz Teodorczyk vond tijdens de laatste wedstrijden van de reguliere competitie zijn neus voor doelpunten terug. De Poolse aanvaller van RSC Anderlecht lijkt net op tijd in vorm voor de play-offs. Voor het eerst sinds lang sprak 'Teo' ook nog een met de (Poolse) pers. Teodorczyk onthulde onder meer wat Marc Coucke tijdens het ondertussen bekende gesprek tegen hem zei.

"De nieuwe voorzitter (Marc Coucke, nvdr) is me hoogstpersoonlijk komen vertellen dat hij heel hard in me geloofde en me zou steunen. Hij hemelde me in een gesprekje voor de match zelfs op. Dat gaf me een stevige boost van vertrouwen", staat er te lezen in Het Laatste Nieuws.

Of de oude Teodorczyk nu écht terug is, wil de spits niet gezegd hebben. "Ik zou het niet zo scherp willen stellen. Het belangrijkste is vooral dat ik opnieuw op regelmatige basis scoor en dat goeie gevoel terug heb. Daar heb ik hard voor gewerkt - een pak harder getraind dan voorheen. Een hele opluchting dat het me nu wel lukt en ik terug op het juiste pad zit. Vooral omdat de periode zo cruciaal is: met Anderlecht komen er de play-offs aan, met Polen zitten we in de laatste rechte lijn richting WK-selectie."

"Vorig seizoen bewezen dat ik makkelijk kan scoren"

Zijn neerwaartse vormcurve is moeilijk te verklaren, dat beseft ook Teodorczyk zelf. "Ach, zoiets kan elke spits overkomen. Soms gaat het gewoon plots moeilijker en valt die bal net naast de verkeerde in plaats van de goeie kant van de paal. Komt daarbij dat ze me in België nu wel kennen. Waar ik vorig seizoen dikwijls nog veel vrijheid genoot, krijg ik nu constant twee of zelfs drie mannetjes op me."

"Daardoor was er soms wel meer ruimte voor de anderen, al geef ik toe dat ik door een diep dal ben gegaan. Nu het wel weer loopt, is dat ook niet plots een reden om overenthousiast te gaan doen. Ik bedoel maar: vorig seizoen heb ik al wel bewezen dat ik makkelijk kan scoren. Het was eigenlijk louter een kwestie van tijd dat die goals opnieuw zouden vallen."

Poll: Is Teodorczyk klaar voor de play-offs?

TAGS  I  Coucke  I   Teodorczyk  I   Anderlecht

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024