'Goede vorm van Teodorczyk heeft grote gevolgen voor de Pool'

'Goede vorm van Teodorczyk heeft grote gevolgen voor de Pool'
Dinsdag 13 maart 2018 - 12:45   I  

Hij werd dit seizoen al meermaals afgeschreven, maar Teodorczyk is weer helemaal terug. Hij scoort aan de lopende band en heeft het zelfvertrouwen ook helemaal teruggevonden. De Poolse spits stond afgelopen transferperiode nochtans dicht bij een transfer, maar mocht uiteindelijk toch blijven bij Anderlecht.

Zo was er plots interesse uit China, maar de Pool vertrok niet. En dat zou nu wel eens heel goed kunnen uitdraaien voor de Pool, want in China zou hij wellicht geen kans meer maken om mee te gaan naar het WK. Nu kan dat dus wel nog. Zo vertelde zijn landgenoot Michal Zewlakow, die van 1998 tot 2006 achtereenvolgens voor Beveren, Moeskroen en Anderlecht uitkwam, in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb het gemerkt bij jongens die een paar jaar China achter de rug hebben en terugkeerden naar Europa: het zijn niet meer dezelfde spelers. Hun brein reageert enkel nog op prikkels die met geld te maken hebben en ze zijn al hun doelen kwijt. Daarom ben ik blij dat Teodorczyk bij Anderlecht gebleven is. Hij heeft zichzelf een dienst bewezen en hij kan tot het einde van het seizoen nog veel betekenen voor Anderlecht. Ik ben er niet zeker van dat hij in China nog in de plannen van de bondscoach gepast zou hebben. Terwijl hij voor mij de eerste vervanger is van Robert Lewandowski. Maar ik kan je verzekeren dat het niet gemakkelijk is om de concurrent te zijn van Lewandowski - hij slorpt immers alle aandacht op", aldus Zewlakow.

Knallen in Play-Off I

Als Teodorczyk de huidige lijn kan doortrekken en dit niveau aanhoudt in Play-Off I zal hij wellicht in het oog springen van de Poolse bondscoach. Critici krijgen nu dan ook lik op stuk en sommigen denken nu al dat de Pool het uitstekend zal doen in de eindfase van de competitie.

Teodorczyk gaat geweldige play-offs spelen. Tot dusver maakte Club Brugge veel meer doelpunten, maar de Pool kan straks voor de ommekeer zorgen”, dat vertelde Aimé Anthuenis onlangs nog in L'Avenir. Afwachten of hij ook gelijk krijgt.

Poll: Mag Teo mee naar het WK?

TAGS  I  Anderlecht  I   Teodorczyk

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024