Afzegging van winterstage krijgt erg vervelend staartje voor Coucke

Afzegging van winterstage krijgt erg vervelend staartje voor Coucke
Dinsdag 13 maart 2018 - 06:34   I   door Redactie

Anderlecht besloot om op teambuilding naar de Ardennen te trekken en de het vijfdaagse trainingskamp in het Spaanse La Manga werd geannuleerd. Dat had veel duurder geweest. Al lijkt het dat heel de affaire nog een vervolg krijgt. Het Spaanse vijfsterrenhotel Principe Felipe is razend en eist de volledige betaling voor de gereserveerde kamers voor 50 personen.

Anderlecht trekt intussen al 15 jaar op winterstage naar La Manga. Er was ook een ministage vastgelegd tussen 12 en 16 maart als voorbereiding op de play-offs. 50 personen zouden vijf dagen en vier nachten in het vijfsterrenhotel Principe Felipe verblijven. Het hotel weigerde zelfs de komst van Manchester City, dat zich in de Spaanse zon wilde klaarstomen voor de laatste rechte lijn in de competitie.

De hoteleigenaar wilde trouw blijven aan Anderlecht, maar hij komt nu zelf bedrogen uit. De nieuwe voorzitter Marc Coucke zag de te betalen factuur en blies de hele zaak af. Dat is erg hard aangekomen in La Manga. "We zijn erg ontgoocheld in Anderlecht”, bevestigt Chad Harper, de sportief directeur van La Manga Club die alle voetbalploegen ontvangt, in Het Nieuwsblad.

Tienduizenden euro's

“Niet alleen hielden we het hotel vrij voor hen, we bestelden ook al het eten en reserveerden onze trainingsaccommodatie. Ons werd gezegd dat de voorzitterswissel bij Anderlecht aan de basis ligt van de afzegging, maar dat is ons probleem niet. Dat geld zijn we kwijt.”

Het zou zeker om een bedrag van enkele tienduizenden euro's gaan. Het hotel eist nu dat Anderlecht de volledige som betaalt. Paars-wit probeert intussen een compromis te regelen. Die is echter nog niet in zicht. Coucke is nog niet officieel bevoegd om beslissingen te nemen en Van Holsbeeck durft niet goed meer.

Poll: Had Anderlecht de stage beter laten doorgaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024