VAR zorgt al voor de start van de wedstrijd voor opschudding in Eupen

VAR zorgt al voor de start van de wedstrijd voor opschudding in Eupen
Zondag 11 maart 2018 - 13:41   I  

Heel wat ogen zullen vandaag gericht zijn op de wedstrijden van Eupen en KV Mechelen. Beide wedstrijden worden bovendien gevolgd door een videoref en daar was de laatste tijd heel wat over te doen. Ook net voor de start van de wedstrijd was dat het geval.

Er zou namelijk een probleem zijn met de videoref in Eupen. Of beter met de technologie voor de videoref, want het is nog niet duidelijk of ze er ook gebruik van kunnen maken. Door verkeerde kabels en het ontbreken van een statief is het momenteel nog onduidelijk of die wel zijn werk kan uitvoeren. Dat weet Het Nieuwsblad.

Al een tijdje commotie

Dit seizoen is er al meermaals commotie ontstaan omtrent de videoref. Het was het eerste seizoen waar scheidsrechters ondersteund werden door de VAR, maar dat liep niet altijd van een leien dakje. Toch lijkt iedereen ondertussen overtuigd van het systeem.

De degradatiestrijd heeft wel wat losgemaakt. Zo vond onder andere Peter Vandenbempt dat bij de laatste twee wedstrijden van Mechelen en Eupen een videoref aanwezig moest zijn. De belangen van de wedstrijden zijn te hoog en een videoref zou de druk bij de scheidsrechters wat verlagen.

Oneerlijk

Filip Joos vond deze week in Extra Time dan weer dat het eigenlijk niet eerlijk zou zijn, want dan zouden niet alle clubs even vaak beroep kunnen doen hebben op de videoref. En dat zou toch echt niet eerlijk zijn volgens Joos. Hij pleitte trouwens ook voor testwedstrijden, want dat degradatie afhangt van het doelpuntensaldo is ook er vreemd volgens hem.

Ik zweer het: de ploeg die zakt neemt een advocaat. En ze hebben gelijk. Stel dat Eupen zich redt omdat de videoref ingrijpt in Eupen-Moeskroen, de match waar er eigenlijk geen videoref was. Het is niet goed en niet eerlijk. Dat het gewoon een regel is? Er zijn regels gemaakt waarvan je mag zeggen dat het geen goeie regels zijn."

Poll: Zullen de videorefs belangrijk zijn vandaag?

TAGS  I  Eupen  I   KV Mechelen  I   Moeskroen

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024