In dit scenario spelen Antwerp en Beerschot Wilrijk dit seizoen 2 derby's

In dit scenario spelen Antwerp en Beerschot Wilrijk dit seizoen 2 derby's
Zondag 11 maart 2018 - 10:04   I  

Beerschot Wilrijk greep zaterdagavond dan wel naast promotie naar de Jupiler Pro League, toch is het goed mogelijk dat de ploeg van Marc Brys dit seizoen nog een derby tegen eeuwige rivaal Royal Antwerp FC speelt. In play-off 2 zouden beide elkaar nog kunnen tegenkomen.

Antwerp is op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog in de running om een ticket voor play-off 1 te pakken, maar het heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Het moet een beter resultaat neerzetten dan concurrent Standard. En laat Antwerp nu net op het veld van de tweede in de rangschikking, Anderlecht, spelen.

Het is dus niet ondenkbaar dat de promovendus straks in play-off 2 speelt. En dan is een derby tegen stadsgenoot Beerschot Wilrijk plots weer mogelijk. Als Antwerp op de achtste plaats eindigt, wordt het in play-off 2 B ingedeeld in een poule met Beerschot Wilrijk. Als Antwerp verliest van Anderlecht en Kortrijk wint van Sporting Charleroi, is het al zover.

In 2010 stonden de twee Antwerpse clubs voor het laatst tegenover elkaar in een derby. Toen in een vriendschappelijke wedstrijd. De voorbije jaren waren er plannen om nog eens een oefenpot tussen beide ploegen in te lassen, maar het kwam er nooit van.

Poll: Hoop jij dat er dit seizoen nog een derby volgt?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024