Moeskroen heeft erg slecht nieuws voor KV Mechelen

Moeskroen heeft erg slecht nieuws voor KV Mechelen
Zaterdag 10 maart 2018 - 19:39   I   door Redactie

Bij KV Mechelen is er een grote vrees dat Moeskroen het spel niet eerlijk zal spelen op de slotspeeldag. Moeskroen speelt op het veld van Eupen terwijl KV Mechelen tegen Waasland-Beveren speelt. KVM en Eupen maken onderling uit wie degradeert. De zenuwen staan dan ook strak gespannen. Bovendien is Moeskroen flink gehavend.

Weken geleden al liet Van Wijk zich negatief uit over de situatie in het slot van de competitie. Hij vreest dat het spel niet helemaal eerlijk zal gespeeld worden. Frank Defays, coach van Moeskroen, reageert in Gazet van Antwerpen op de hele heisa. Echt opgezet met de uitspraken van Van Wijk is hij niet.

“Ik ben een nieuwe coach in de Jupiler Pro League en ik zou graag mijn eerste zege boeken”, benadrukt Defays. “Dat Van Wijk zo'n uitspraken doet ( over mogelijke cadeaus aan tegenstander en degradatiekandidaat Eupen, red.), is puur tactisch. Hij wil bepaalde zaken accentueren. Luister, ik heb ook een beetje gevoetbald in mijn leven."

Heel veel geblesseerden

"Zulke gedachten zijn nooit in mij opgekomen en zullen nooit in mij opkomen", vervolgt de voormalige verdediger van Sporting Charleroi. "Ik ben sportief ingesteld. Misschien ben ik naïef, maar laat ons er alles aan doen om het Belgische voetbal een goede uitstraling te geven. We moeten stoppen met die onnozelheden.”

Defays zal echter wel niet met zijn sterkste elftal kunnen spelen, integendeel. Moeskroen komt zeer gehavend aan de aftrap en dat is uiteraard heel slecht nieuws voor KV Mechelen. Zo zijn de twee topschutters van Moeskroen, Bolingi en Awoniyi, niet beschikbaar. Ze scoorden elk al zeven keer dit seizoen. Bolingi heeft een gebroken teen en is out voor de rest van het seizoen. Awoniyi zit een schorsing uit na een elleboogstoot. Daarnaast zijn Bailly, Olinga Van Durmen, Boya, Mbombo en Sadiku out.

Poll: Denk jij dat Moeskroen een kans maakt op Eupen?

TAGS  I  Eupen  I   Moeskroen  I   shw  I   KV Mechelen  I   Defays

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024