Hommeles bij Eupen vlak voor cruciale wedstrijd tegen Moeskroen

Hommeles bij Eupen vlak voor cruciale wedstrijd tegen Moeskroen
Woensdag 07 maart 2018 - 16:52   I  

Eupen moet beter doen dan KV Mechelen zondag wil het volgend seizoen nog steeds in 1A voetballen. Eén ding zal het hoogstwaarschijnlijk moeten doen en dat is scoren. Tegen Antwerp lukte dat niet en was het vooral zeer onmondig offensief. Het voetbalde amper een kans bij elkaar en voetbalde erg inspiratieloos.

Een speler die op zo een momenten van goudwaarde kan zijn voor Eupen is Mbaye Leye. De 35-jarige spits kwam over van Zulte Waregem en bracht voetbalintelligentie én ervaring mee. Twee zaken die een ploeg in degradatienood absoluut kan gebruiken. Ook scorend vermogen heeft de Senegalees voldoende.

Niet in de selectie

Toch zat de ervaren spits niet in de selectie tegen Antwerp, tot ieders verbazing. Hij kreeg ook geen uitleg van trainer Makélélé over het waarom van de niet-selectie. Hij moest dan ook met lede ogen toekijken hoe inspiratieloos zijn ploeg voetbalde.

Tijd voor een nieuwe kans zou je dan denken, maar het is absoluut niet zeker of Leye deze keer wel zijn kans zal krijgen voor de cruciale wedstrijd tegen Moeskroen. Makélélé gaf Leye nog steeds geen uitleg en dat zijn volgens Het Laatste Nieuws toch slechte signalen.

Groot vraagteken

Leye weet ook zelf niet waarom hij niet tot de selectie behoorde en ook de spelers bleven verweesd achter. Ook zij weten niet waarom Makélélé hem links liet liggen. Nochtans kunnen ze Leye in volle degradatiestrijd absoluut gebruiken.

Missen als de pest

Chatelle vertelde maandag in La DH nog dat die problemen in de kleedkamer weleens het verschil kunnen maken voor Eupen. Ze moeten nu vooral aan hetzelfde zeel trekken en dat is momenteel duidelijk niet het geval. Daardoor kreeg Mechelen ook de voorkeur van Chatelle.

"Dat is een complexe situatie, want het zal afhangen van de details. Ik denk dat Mechelen zich zal redden en dat Eupen gaat zakken. Eupen heeft de laatste weken enkele klappen gekregen, bijvoorbeeld in die wedstrijd tegen KV Mechelen. Daarnaast zijn er met onder andere de heisa rond Leye enkele strubbelingen binnen de club en net dat kunnen ze nu missen als de pest", aldus Chatelle.

Poll: Moet Leye zondag spelen tegen Moeskroen?

TAGS  I  Eupen  I   KV Mechelen  I   Leye

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024