Peter Vandenbempt: "Anderlecht is weer favoriet"

Peter Vandenbempt:
Dinsdag 06 maart 2018 - 22:46   I   door Redactie

Peter Vandenbempt ziet dat het weer wat beter gaat met Anderlecht. Paars-wit pakte zes op zes, en ook niet onbelangrijk: Lukasz Teodorczyk heeft opnieuw de weg naar doel gevonden. Vooral dat laatste is toch een klein mirakel, want iedereen had de Poolse spits al afgeschreven. Anderlecht wilde hem eigenlijk weg in januari.

Spitsenfluisteraar

Marc Coucke is een spitsenfluisteraar: enkele woorden in het oor van een dolende Pool en ineens vijf goals in twee matchen. Een kwestie van vertrouwen en meeval. Ballen gaan nu door de benen van de doelman en niet ertegen, Teodorczyk struikelt in z'n dribbel voorbij Bossut maar blijft nu toch overeind, een maand geleden was hij wis en zeker plat op zijn buik gegaan", stelt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

"En met de doelpunten lijken de voeten van de spits weer wat minder vierkant, het afleggen is wat beter, Teo is balvaster en duels worden gewonnen. Met deze trefzekere Teo lijkt Anderlecht toch de favoriet voor plaats twee, als er tenminste opnieuw beter verdedigd wordt. Tegenstanders in play-off 1 komen immers niet uit Moeskroen en Waregem en zijn dol op opendeurdagen."

Mindere tegenstanders

Anderlecht staat inderdaad opnieuw op de tweede plaats. De motor van Charleroi sputtert en die van AA Gent ook een beetje. Misschien komt het gevaar dan wel van RC Genk? Voro de titel zal Anderlecht moeten hopen op misstappen van Club Brugge. De achterstand bedraagt nog steeds 12 punten op blauw-zwart. Dat zijn er na de halvering van de punten dus nog steeds 6.

Poll: Wordt Anderlecht tweede?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Anderlecht  I   shw

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024