'Toby Alderweireld wordt gegijzeld, problemen zijn aanzienlijk'

'Toby Alderweireld wordt gegijzeld, problemen zijn aanzienlijk'
Dinsdag 06 maart 2018 - 18:47   I   door Redactie

De problemen rond Toby Alderweireld bij Tottenham raken maar niet opgelost. De verdediger mag maar niet in actie komen van trainer Mauricio Pochettino. De coach meent dat Alderweireld nog steeds niet helemaal fit is en wil daarom geen risico nemen. De Engelse pers weet echter wel beter.

Geen Champions League

Alderweireld wil zijn contract bij Tottenham niet verlengen. Dat is de reden waarom Pochettino zijn verdediger niet wil opstellen. Alderweireld is nochtans een belangrijke schakel voor de Spurs. Hij zal dus ook niet aantreden in de Champions League tegen Juventus. Na zijn blessure mocht de Rode Duivel enkel nog spelen tegen laagvliegers in de FA Cup als Newport County en Rochdale.

De hele situatie begint uiteraard wel te wegen. Bovendien is dit ook niet goed voor Alderweireld met het oog op het WK. Hij gaat immers matchritme missen. Alderweireld wil zijn contract bij Tottenham, dat nog loopt tot 2019 niet verlengen. Tottenham zet wel vaker spelers op de bank die hun contract niet willen verlengen.

Verplicht verkopen

Alderweireld lijkt open te staan voor een stap naar een andere club. Aan interesse is er alvast geen gebrek. Manchester United zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de Belgische verdediger, maar ook Real Madrid ziet wel wat in Alderweireld. Als hij zijn contract in Londen niet verlengt, moet Tottenham hem eigenlijk in de zomer laten gaan. Anders dreigt hij volgend jaar gratis te vertrekken.

Poll: Moet Alderweireld maken dat hij daar wegkomt?

TAGS  I  Alderweireld  I   Tottenham  I   shw

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024