Matz Sels maakt zich erg kwaad bij Anderlecht

Matz Sels maakt zich erg kwaad bij Anderlecht
Maandag 05 maart 2018 - 16:12   I   door Redactie

Anderlecht won zijn recente twee duels. ER was echter wel één constante in die overwinningen. Zowel tegen Moeskroen als tegen Zulte Waregem begon paars-wit sterk, maar moest het nadien nog bibberen. Tegen Moeskroen liep het 4-0 uit en werd het weer 4-3. Bij Zulte Waregem liep paars-wit uit tot 1-3, maar na de rust werd het nog bibberen met de 2-3.

Te veel terug kruipen

Matz Sels maakte zich in de tweede helft enkele keren flink boos op zijn ploegmaats. "We maakten opnieuw de fout om na de rust te veel terug te kruipen", vertelt de doelman in Het Laatste Nieuws. "In plaats van op zoek te gaan naar dat vierde doelpunt en de wedstrijd helemaal dood te maken, liepen we achteruit en zetten we helemaal geen druk meer op de thuisploeg."

"We konden voorin ook nog moeilijk een bal bijhouden", vervolgt Sels. "Maar laten we vooral verder bouwen op die eerste helft en proberen in de volgende wedstrijden de druk op de tegenstander meer dan 45 minuten aan te houden." De zes op zes is in ieder geval iets om op verder te bouwen voor Anderlecht.

Mentaal probleem

Volgens HLN ligt het probleem bij RSCA vooral op het mentale vlak. Conclusie: Anderlecht kan de tegenstander nog geen 90 minuten in een wurggreep houden. Een fysiek probleem lijkt het niet, hoewel Vanhaezebrouck de ministage voor de play-offs ongetwijfeld zal aangrijpen om de explosiviteit aan te scherpen. De reden moet eerder op mentaal vlak gezocht worden. Paars-wit mist nog het collectieve killersinstinct om een tegenstander helemaal af te maken", aldus de krant.

Poll: Denk jij dat het een mentaal probleem is bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Sels

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024