Ronaldo (33): "Zo veel keer wil ik de Gouden Bal nog winnen"

Ronaldo (33):
Maandag 26 februari 2018 - 18:22   I   door Redactie

Cristiano Ronaldo is vast nog niet van plan om zijn schoenen aan de haak te hangen. De 32-jarige Portugees droomt nog altijd van meer. Zo hoopt hij op de wereldtitel met Portugal en hij hoopt ook nog eens de Gouden Bal te winnen. Meer dan één keer zelfs. De haters zijn nog lang niet verlost van Ronaldo. Zijn honger is duidelijk niet gestild.

Nog een paar keer

“Ik wist dat ik een speciale jongen was. Ik had dezelfde leeftijd als mijn teamgenoten, maar ik voelde dat ik beter was. Ik deed dingen die zij niet konden", zegt Ronaldo. "Maar weten dat je een Ballon d’Or gaat winnen is erg moeilijk. Ik speelde voor Sporting Portugal, ik ging naar Manchester United en toen voelde ik: ik speel met en tegen de beste voetballers ter wereld en zelfs dan kan ik uitblinken. Vanaf dat moment wist dat ik een Ballon d’Or kon winnen."

"Als ik nu zou moeten stoppen, zou ik dolgelukkig zijn”, verzekert Ronaldo. Net als Lionel Messi won hij de bal maar liefst vijf keer. “Maar, als ik de Ballon d’Or nog een keer, twee keer of drie keer zou winnen, zou ik helemaal gelukkig zijn. Of als we komende zomer het WK winnen. Zelfs als ik niet meer een Ballon d’Or win, ik heb er al vijf… maar ik heb nog het vertrouwen en de kracht om voor deze prijs te gaan. Het hangt af van de prijzen die we dit jaar winnen of hoe het WK eindigt.”

"Als ik nu zou moeten stoppen, zou ik dolgelukkig zijn"

Ronaldo heeft een niet in te tomen ambitie. Hij ontkracht echter dat hij altijd en overal de beste wil zijn. Dat was vroeger ook niet zijn insteek. “Te hoge verwachtingen van jezelf hebben, is niet goed. Alles moet natuurlijk verlopen en zo is dat in mijn leven gegaan. Als je obsessief bezig bent met iets, bereik je je doelen niet. Zowel in het voetbal als in het leven. De dingen gaan zoals God dat wil", aldus de aanvaller van Real Madrid.

Poll: Denk jij dat Ronaldo nog drie keer de Gouden Bal kan winnen?

TAGS  I  Ronaldo  I   Real Madrid

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024