Anderlecht wint knotsgekke partij met dank aan Teodorczyk

Zondag 25 februari 2018 - 16:21   I

Anderlecht heeft in eigen huis Moeskroen verslagen met 5-3. Anderlecht kwam 4-0 voor, maar Moeskroen kwam plots terug tot 4-3. In de slotfase kon Morioka met zijn tweede van de namiddag de wedstrijd beslissen.

De eerste helft was Moeskroen helemaal nergens en de 2-0 voorsprong bij de rust voor Anderlecht was dan ook een logisch gevolg. Morioka kon de voorzet van Gerkens binnentikken en net voor rust knalde Teodorczyk een strafschop staalhard binnen.

In de tweede helft ging Teo gewoon verder op zijn élan. Een kopbaldoelpunt en een overhoekse trap met links zorgde voor de eerste hattrick voor de Pool in het shirt van paars-wit. Maar Anderlecht was nog niet thuis.

Moeskroen scoorde en kreeg vertrouwen. Anderlecht zakte helemaal in elkaar. Bij de 4-3 werd het dan ook bibberen en beven voor de thuisploeg, maar een stunt zat er niet meer in. Een flaterende Bailly gaf Morioka dan nog de 5-3 cadeau.

Poll: Gaat Anderlecht hier vertrouwen uit putten of niet?