Stuivenberg: "Daarom wonnen we tegen Anderlecht en Club Brugge wél"

Stuivenberg:
Vrijdag 17 november 2017 - 18:16   I  

Racing Genk leek na de 6/6 tegen Anderlecht en Club Brugge eindelijk vertrokken, maar daarna sputterde de motor opnieuw. Stuivenberg heeft een verklaring waarom het tegen de twee grote ploegen we lukte en tegen de kleinere ploegen niet.

Wedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge zijn anders dan wedstrijden tegen kleinere clubs. Beide ploegen maken het spel en hebben de bal ook graag en net daarmee springt Racing Genk zo goed om.

“Die ploegen die je noemt, Anderlecht en Club Brugge, die maken natuurlijk ook graag het spel. Dat wil zeggen dat zij toch iets meer ruimte laten dan de meeste ploegen. Dan zie je ook gelijk dat wij de kwaliteiten hebben om daarmee mee te gaan. Zeker tegen Anderlecht werkte onze ruit op het middenveld met een diep doorgeschoven Pozuelo perfect. Ook tegen Club Brugge creëerden we zo wel gevaar. Maar het is ook zo dat we in die wedstrijden twee keer scoren uit een stilstaande fase", aldus Stuivenberg volgens Het Laatste Nieuws.

Daar wringt dus het schoentje voor Racing Genk. Genk heeft veel kansen nodig om te scoren en dat is toch al een tijdje een probleem. Dat beseft ook Stuivenberg.

“Het is niet dat we tegen Kortrijk en Lokeren onvoldoende kansen hebben gekregen om die wedstrijden te winnen. Maar hoe langer die goal uitblijft hoe zenuwachtiger de jongens worden."

Poll: Heeft Genk voldoende kwaliteit voor Play-Off I?

TAGS  I  RC Genk  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Stuivenberg

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024