Brugge zet ongeziene middelen in voor komst van Antwerp-fans

Brugge zet ongeziene middelen in voor komst van Antwerp-fans
Dinsdag 17 oktober 2017 - 06:04   I   door Redactie

Zondag is er het duel tussen Club Brugge en Antwerp. Brugge zet zich schrap voor de komst van de Great Old. Honderden agenten zullen toezien op de veiligheid, meer dan bij de vorige wedstrijd tegen aartsrivaal Anderlecht.

De zenuwen staan strak gespannen in Brugge. 850 Antwerp-fans konden een ticket bemachtigen. 200 Antwerp-aanhangers probeerden nog tickets te kopen voor het thuisvak, maar Club annuleerde die tickets. "Maar we krijgen signalen dat tientallen Antwerp-fans tóch van plan zijn om naar de omgeving van het Jan Breydelstadion te komen", zegt korpschef Dirk Van Nuffel.

"Zij riskeren een stadionverbod en bestuurlijke aanhouding. Wij zijn in opperste paraatheid. Zeker bij provocatief gedrag zullen we niet aarzelen om in te grijpen. We willen elk risico op escalatie vermijden."

De Brugse korpschef roept alle fans op om op tijd naar het stadion te komen. "Aan de ingang zal iedereen streng gefouilleerd worden." Er wordt gevreesd dat supporters vuurwerk of ander ongeoorloofd materiaal bij zullen hebben.

Tussen de harde kernen van Club en Antwerp ging het in het verleden regelmatig mis. Voor hooligans van beide clubs is dit na Beerschot en Anderlecht dé match van het jaar.

Poll: Is dit overdreven van Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024