"René Weiler verdient de bijnaam 'de Houdini van Neerpede' als dat lukt"

Zaterdag 26 november 2016 - 13:48   I  

In de Europa League lijkt Anderlecht-trainer René Weiler zijn hachje te hebben gered, maar toch lijkt zijn lot nog aan een zijden draadje te hangen. Weiler zou het te bont hebben gemaakt, met bijvoorbeeld zijn interview waarin hij zijn spelers afkraakte.

Journalist Hans Vandeweghe overloopt in zijn column alle toptrainers in eerste klasse. Vooral het geklungel van Weiler valt hem op. "En dan is er René Weiler, die - bij het tikken van dit stukje - nog steeds coach van Anderlecht is en die de bijnaam de Houdini van Neerpede verdient, als hij het uitzingt tot het eind van het seizoen. Zelden heeft een zeurende, piekerende trainer zichzelf zo in nesten gewerkt als deze op het eerste gezicht erg minzame Zwitser", schrijft Vandeweghe in De Morgen. "Weiler was ook pissed, vorig week nog, toen hij de helft van zijn kern de mantel uitveegde: die kan het niet, die is te traag, die wil het niet, die verstaat het niet."

"René Weiler is een jonge trainer en dat merk je aan zijn onfunctioneel gezeur. Het is niet slim om in het openbaar je spelersgroep af te vallen, want dan valt de spelersgroep bij de eerste keer dat het tegenzit jou ook af, en zonder pardon ook in het openbaar. Precies wat gebeurde na het verlies in Waregem: de spelers zegden hoe ze hadden willen voetballen en voegden er langs de neus aan toe dat de trainer het anders had gewild, waarna ze toch hun goesting hadden willen doen."

"Onbegrijpelijk, vond Weiler het, hoe interne discussies uit de kleedkamer hun weg naar de krantenredacties hadden gevonden. Kan iemand René Weiler het nummer van Trond Sollied geven met de raad hem eens te bellen? Sollied had al vijftien jaar geleden een klare kijk op de werkrelaties van de trainer. 1. Je hebt alleen maar vijanden. 2. Trainerschap is één lang gevecht. 3. De trainer en de spelers zijn gedoemd tot een machtsstrijd."

TAGS  I  René Weiler  I   Anderlecht

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024