Union-fans voelen zich bestolen na eerste helft tegen Club: "Ongelooflijk toch?"

Union-fans voelen zich bestolen na eerste helft tegen Club:
Zondag 21 april 2024 - 19:17   I   door Redactie

Vanavond stond de wedstrijd tussen Union en Club op het programma. Bij rust staat het 0-0, al zat er volgens de Club-fans wat meer in.

Zowel Union als Club zouden vanavond een gouden zaak doen indien ze de drie punten bemachtigen. Union zou met een overwinning terug op gelijke hoogte met Anderlecht komen, en blauw-zwart zou, indien het weet te winnen, op 2 punten van de leidersplek komen. Voorlopig staat er echter een sobere brilscore op het scorebord, en dit hekelt zowel de Club- als Union-supporters.

De Club-fans zagen zo, in vergelijking met de voorbije matchen, een wat ondermaats presterend team. De meest logische verklaring zou zijn dat blauw-zwart afgelopen donderdag nog moest afreizen richting Griekenland voor de UEFA Conference League wedstrijd tegen PAOK Thessaloniki, al denken enkele fans hier anders over.

Zo wijten enkele blauw-zwarte fans deze matige vertoning aan het feit dat Raphael Onyedika niet aan de basis verscheen. Zijn afwezigheid lijkt zo een licht verlies aan spelintensiteit en spelopbouw te veroorzaken. Hiernaast was er ook een licht hekelpuntje voor rechtsachter Kiriani Sabbe.

Sabbe kende een matige eerste helft: met onder andere een passnauwkeurigheid van 80% presteerde hij niet bepaald ondermaats. Al hebben de Club-fans wel wat kritiek op de jonge Belg. Ze zagen zo enkele keren dat hij zijn man liet lopen, al had dat geen negatieve gevolgen. Volgens de supporters zal hij echter meer moeten letten op dit punt om een mogelijke afstraffing te vermijden.

Naast deze lichte kritiek hekelden de Union-supporters ook één zaak, namelijk dat Club-middenvelder Hugo Vetlessen niet werd bestraft na een foutieve ingreep. De Union-aanhang zag graag een gele kaart uit de zak van de scheidsrechter verschijnen, en ze uitten dan ook massaal hun ongenoegen op het platform 'X'.

Poll: Denk je dat Club Brugge de wedstrijd nog zal winnen?

TAGS  I  Union  I  Club Brugge

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024