Erg verrassend nieuws over nieuw stadion van Club Brugge

Erg verrassend nieuws over nieuw stadion van Club Brugge
Vrijdag 17 november 2023 - 11:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft recent een nieuwe omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een voetbalstadion op de Olympiasite, maar stuit opnieuw op aanzienlijke tegenstand. De inspanningen van voorzitter Bart Verhaeghe en zijn team om de plannen waterdicht te maken, lijken tevergeefs, aangezien buurtbewoners al hebben aangegeven zich tegen het project te verzetten.

In een gesprek met Het Nieuwsblad onthulde Brugse sportschepen Franky Demon een alternatief dat door een insider in het stadiondossier werd geopperd, maar die liever anoniem blijft. Volgens deze bron is de kans klein dat een geheel nieuw stadion er zal komen vanwege voortdurend protest.

Als meer haalbare en snellere oplossing wordt voorgesteld om het huidige Jan Breydelstadion, net als bij Antwerp en KV Mechelen, tribune per tribune af te breken en opnieuw op te bouwen. Deze aanpak bleek succesvol bij de gedeeltelijke vernieuwing van hun stadions.

Echter, deze strategie zou betekenen dat Club Brugge niet de beoogde capaciteit van 40.000, maar slechts 30.000 toeschouwers kan accommoderen. Demon verwerpt echter deze suggestie. "Het bleek absoluut niet haalbaar om tijdens de verbouwingen op Jan Breydel te blijven spelen. En waar zouden de ploegen dan wel naartoe moeten trekken? Nee, dat is geen optie", stelt hij duidelijk.

Poll: Denk jij dat Club Brugge mag hopen op snel een nieuw stadion?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023