Antwerp kijkt op: 'Barcelona mogelijk uitgesloten in Champions League'

Antwerp kijkt op: 'Barcelona mogelijk uitgesloten in Champions League'
Donderdag 28 september 2023 - 16:00   I   door Redactie

Barcelona wordt beschuldigd van vermoedelijke omkoping vanwege betalingen aan een voormalige scheidsrechtersfunctionaris over een periode van 17 jaar. De club ontkent de beschuldigingen en beweert dat de betalingen waren voor technische rapporten over scheidsrechterprestaties.

Barcelona wordt ervan beschuldigd tussen 2001 en 2018 7,9 miljoen euro te hebben betaald aan bedrijven in eigendom van Negreira, inclusief tijdens de huidige ambtstermijn van voorzitter Joan Laporta. Zowel Barcelona als Laporta ontkennen enige onregelmatigheid in de zaak.

Andere betrokkenen, waaronder voormalige clubpresidenten, zijn ook aangeklaagd in de zaak. De Europese voetbalbond UEFA heeft een eigen onderzoek uitgevoerd en heeft Barcelona voorlopig toegelaten tot deelname aan de UEFA-competities voor het seizoen 2023/24, maar heeft een definitieve beslissing uitgesteld. Als Barcelona schuldig wordt bevonden, kan dit leiden tot uitsluiting van UEFA-competities, waaronder de Champions League. Barcelona is een van de tegenstanders van Antwerp in de huidige CL-campagne.

Poll: Moet Barça verbannen worden van Europees voetbal als dit blijkt waar te zijn?

TAGS  I  FC Barcelona  I  Antwerp

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023