Lies Vandenberghe durft er bijna niet over praten: “Het is mijn grootste trauma”

Lies Vandenberghe durft er bijna niet over praten: “Het is mijn grootste trauma”
Zaterdag 03 juni 2023 - 18:30   I   door Redactie

Lies Vandenberghe vormt al jaren een showbizzkoppel met Maarten Breckx. Ze zijn beiden sportankers bij VTM en hebben samen al heel wat meegemaakt.

In de podcast ‘Ik ben 1 op 6’ getuigde Lies Vandenberghe over haar twee verloren zwangerschappen (na elf weken) op één jaar tijd: “Ik durf er bijna niet over praten… Mensen hebben namelijk de neiging om pijn te vergelijken. ‘Als het dat maar is', zeggen ze. ‘Het is veel erger als je een stilgeboren kindje hebt.’ ”

“Natuurlijk zijn er gradaties in pijn. Maar voor mij was dat het meest traumatische dat ik ooit heb meegemaakt”, aldus de presentatrice. “Nadat ze de vruchtjes hadden weggenomen voelde ik me gefaald. Nog steeds. Ik ben nog altijd niet de vrouw van ervoor en ik weet niet of dat ooit nog terugkomt."

“Want dat heeft me zo gekraakt... Ik kan niet meer zonder zorgen rondfladderen”, concludeert Vandenberghe. Op het einde van 2021 raakte ze dan toch in verwachting van Victor: “Ik ben zó blij met dat manneke, maar toch denk ik nog elke week aan de twee andere kindjes die ik verloor.”

Poll: Vind jij Lies Vandenberghe een sterke vrouw?

TAGS  I  VTM

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024