Vandenhaute beticht van belangenvermenging bij Anderlecht: “Duidelijk”

Vandenhaute beticht van belangenvermenging bij Anderlecht: “Duidelijk”
Woensdag 10 mei 2023 - 12:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht focust iedereen zich na de meest recente Raad van Bestuur op de zomermercato en op volgend seizoen. Paars-wit heeft er sinds kort een opvallende versterking bij.

Thomas Van Den Spiegel voegt zich namelijk bij de Raad van Bestuur. Het Laatste Nieuws weet dat hij dat doet voor aandeelhouder Mauvavie van Wouter Vandenhaute, dat nu twee zetels in de RvB heeft: “En dat kan strategisch interessant zijn voor de aandeelhouder, want elke bestuurder heeft één stem. .”

“De bestuurders - zoals Van Den Spiegel - vertegenwoordigen hun aandeelhouders. Maar ze hebben de plicht ervoor te zorgen dat het clubbelang altijd primeert”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. “De band tussen Van Den Spiegel en Vandenhaute is duidelijk… ”

“In het kamp dat sceptisch staat tegenover die laatste klinken daarom cynische geluiden: dat er sprake zou zijn van belangenvermenging omdat het nieuwste lid van de Raad van Bestuur schatplichtig zou zijn aan de voorzitter”, ziet de krant hoe ze van belangenvermenging beticht worden.

Logisch

Ze melden weliswaar ook dat het logisch is dat aandeelhouders mensen in de RvB plaatsen: “De aandeelhouders investeren. Zij nemen het financiële risico. Het is daarom de normaalste zaak van de wereld dat aandeelhouders leden in de Raad van Bestuur aanstellen die hun belangen behartigen.”

Poll: Denk jij dat er sprake is van belangenvermenging?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023