Ongeziene commentaar in Nederlandse pers over Anderlecht en Vertonghen

Ongeziene commentaar in Nederlandse pers over Anderlecht en Vertonghen
Vrijdag 21 april 2023 - 10:00   I   door Redactie

De uitschakeling van Anderlecht tegen AZ in de kwartfinale van de Conference League zindert nog altijd na. Niet in het minst in Nederland.

Want hoewel de Brusselaars pas na strafschoppen werden uitgeschakeld, was de media toch vernietigend. Ongezien hoe de eens zo trotse (Europese) grootmacht en het instituut Anderlecht met de grond werden gelijkgemaakt.

De Volkskrant:

“Hoe ontstellend zwak was Anderlecht. Wat een onwaarschijnlijk zwak niveau voor een kwartfinale van een Europees toernooi, al is het dan de kwalitatief derde klasse, de Conference League."

“Hoe Anderlecht eerder van Villarreal heeft gewonnen, is een raadsel. De eens zo grote club uit Brussel hield vrijwel geen bal vast. Aanvoerder Jan Vertonghen kon wijzen en roepen wat hij wilde, hij leek op een onderwijzer die zich richtte tot leerlingen met oordoppen in de puberteit.”

Trouw: 

"De thuisclub werd geholpen door een stuntelend Anderlecht, dat liet zien waarom het als voormalig topclub is afgedaald naar de tiende plaats in de Belgische competitie. Vooral de defensie, bestaande uit Murillo, Debast, Ndiaye en oud-Ajacied Vertonghen, viel uit de toon."

"AZ had met voor Europese kwartfinales unieke cijfers kunnen winnen van Anderlecht, dat soms bedwelmd leek door een of ander raar middel. Waren ze wezen dansen, de mannen uit Brussel? Wat de nummer 10 van België liet zien, tart vrijwel elke beschrijving. Het leek alleen in de verte op voetbal."

Poll: Vind je dit overdreven?

TAGS  I  Anderlecht  I  AZ

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024