Penaltydrama voor Anderlecht: Seizoen zondag mogelijk definitief voorbij

Penaltydrama voor Anderlecht: Seizoen zondag mogelijk definitief voorbij
Donderdag 20 april 2023 - 21:33   I   door Redactie

Paars-wit moest donderdagavond een 2-0 voorsprong verdedigen in Alkmaar. Als dat lukte, dan zouden ze in de halve finale van de Conference League staan.

AZ-Anderlecht 2-0 (4-1) 

Al na dertien minuten was alles al te herdoen voor de recordkampioen. Paars-wit hield nadien wel goed stand, want na negentig minuten stond er nog steeds een 2-0 score op het bord. Verlengingen dus.

Ook daar werd er niet gescoord, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Anderlecht had met Bart Verbruggen een joker tussen de palen staan, maar hij wist zich niet opnieuw tot held te ontpoppen.

Na missers van Vertonghen en Sardella - en prima reddingen van Mathew Ryan - stoot AZ dus door naar de halve finale. Die zullen ze afwerken tegen West Hem of AA Gent. Later vanavond weten we of de Buffalo's wél doorstoten.

Einde seizoen

Zondag speelt Anderlecht mogelijk zijn laatste match van het seizoen. Als ze zich niet weten te kwalificeren voor play-off 2, dan mogen ze na de wedstrijd tegen KV Mechelen hun vakantie boeken. Ze hebben hun lot niet in eigen handen.

Doelpuntenmakers:

5’ Pavlidis 1-0 (pen), 13’ Pavlidis 2-0

Poll: Zal Anderlecht zondag zijn laatste match van het seizoen afwerken?

TAGS  I  Anderlecht  I  AZ

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024