Opeens zware kritiek na zege van Anderlecht in Europa: "Moet zich schamen"

Opeens zware kritiek na zege van Anderlecht in Europa:
Vrijdag 14 april 2023 - 09:00   I   door Redactie

Anderlecht deed donderdagavond in de Conference League een gouden zaak door met 2-0 te winnen van AZ. Maar dat werd niet overal even goed onthaald.

Al zeker niet in Nederland, waar er met ongeloof gekeken werd naar het niveau van de wedstrijd. Paars-wit werd neergesabeld en er is door de 'zwakte' van de Brusselaars zelfs nog de overtuiging dat AZ zich in de return alsnog kan kwalificeren.

De commentaren van de de Nederlandse kranten:

De Telegraaf: “AZ moet zich schamen voor de nederlaag, ook gezien het armetierige niveau van de opponent. Jansen gaf een dag voor de wedstrijd nog hoog op over Anderlecht, maar dat sloeg helemaal nergens op. Paars-wit’ staat niet zo maar negende in de Belgische competitie."

Trouw: “Anderlecht mag een topclub in verval genoemd worden. In weinig doet de huidige selectie nog herinneren aan de Belgische grootmacht van weleer. Was Anderlecht dan zoveel beter in de eerste kwartfinale? Nee, dat kon niet worden gezegd. De Brusselaars waren vooral slimmer, efficiënter."

Volkskrant: "Niet alles is verloren, want Anderlecht is bepaald geen wonderploeg. Minimaal twee keer scoren in Alkmaar, het kan best. Maar AZ bleef ver verwijderd van het niveau dat nodig is om de halve finales te bereiken ten koste van de Belgische middenmoter, want meer is Anderlecht niet."

Poll: Vind je de kritiek terecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  AZ

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024