Mogelijk pijnlijk afscheid debutant Tedesco bij Duivels: “Zéér moeilijke keuze”

Mogelijk pijnlijk afscheid debutant Tedesco bij Duivels: “Zéér moeilijke keuze”
Woensdag 12 april 2023 - 16:00   I   door Redactie

Domenico Tedesco mocht meteen vieren bij zijn debuut bij de Duivels. Na de scalp van Zweden te nemen, wonnen ze ook met 2-3 tegen Duitsland. De bondscoach liet meteen enkele jonge spelers debuteren.

Onder meer Roméo Lavia en Johan Bakayoko mochten hun eerste minuten als Duivel verzamelen van Tedesco. Ze hebben hun eerste match dus gespeeld, maar in de toekomst zouden ze de Duivels toch nog kunnen verlaten. Dat kan door een bijzondere regel van de FIFA, waar velen niet van weten.

Als een speler voor zijn 21ste verjaardag minder dan drie competitieve wedstrijden gespeeld heeft voor zijn land, mag hij nog van nationale ploeg wisselen. Vooral PSV-speler Bakayoko lijkt nog niet zeker van zijn keuze: “Voor mij zijn België en Ivoorkust eigenlijk als mijn moeder en vader.”

“Mijn ouders komen uit Ivoorkust, maar hebben elkaar in België ontmoet. Daar heb ik alle kansen gekregen, maar de band met Afrika voel ik ook heel sterk. Van de bondscoach van Ivoorkust heb ik nog niet gehoord of er plannen met mij zijn. Als die er zijn, wordt het een ontzettend moeilijke keuze”, aldus Bakayoko bij het Eindhovens Dagblad.

Poll: Snap jij dat Bakayoko nog twijfelt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  PSV  I  Ivoorkust

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024