JPL-smaakmaker wordt uit de kern gezet: 'Club gaat sanctie ondernemen'

JPL-smaakmaker wordt uit de kern gezet: 'Club gaat sanctie ondernemen'
Dinsdag 28 maart 2023 - 09:00   I   door Redactie

In het voetbal is wat op het veld gebeurt natuurlijk hetgeen primeert, maar er wordt ook veel belang gehecht aan wat ernaast gebeurt.

Dat werd afgelopen weekend nog eens bewezen. Want verrassend genoeg was er geen Loïc Lapoussin te bespeuren bij de nationale ploeg van Madagascar bij het 2-0-verlies tegen het Centraal Afrikaanse voetbalelftal.

Terwijl de Jupiler Pro League-smaakmaker van Union vrijdag in de met 0-3 verloren heenwedstrijd nog tot de basiself behoorde. Hij werd door de bondscoach uit de wedstrijdkern gezet omdat hij met een ploegmaat de groepsregels overtreden had.

"Het gaat om ongepast gedrag waar ik absoluut niet achter sta. Zij zullen niet op het veld staan", aldus de bondscoach. Het Laatste Nieuws stelt nu dat dat ook gevolgen kan hebben voor zijn aantreden bij Union.

Voorbeeldig gedrag

"De Brusselse club hecht veel belang aan een voorbeeldig gedrag van zijn spelers." Zo kreeg Lapoussin in december vorig jaar een bijkomende boete op na een geweigerde alcoholcontrole en weerspannig gedrag tegenover de politie. 

"Union zal na het incident bij de nationale ploeg van Madagascar niet gediend zijn met zijn gedrag", schrijft de krant. "De kans bestaat dat de club hem een bijkomende sanctie zal opleggen." Dat kan een boete zijn, maar eventueel ook sportief. Afwachten maar.

Poll: Vind je dat Lapoussin een bijkomende sanctie moet krijgen?

TAGS  I  Union  I  Madagascar

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023