Belgische topclubs schrikken op: Verrassende transferwending Axel Witsel

Belgische topclubs schrikken op: Verrassende transferwending Axel Witsel
Zaterdag 11 maart 2023 - 09:00   I   door Redactie

Axel Witsel is één van de Duivels uit de ‘Gouden Generatie’ die de laatste jaren niet weg te denken was uit de nationale ploeg. Momenteel speelt hij bij Atlético Madrid.

Vorige maand liet hij bij Eleven Sports weten dat hij zijn contract bij Atlético Madrid met een jaar zal verlengen. De afgelopen weken was hij weliswaar geen basisspeler meer.

Waar hij in het begin van het seizoen vaak uitgespeeld werd als centrale verdediger, moet hij momenteel bijzonder vaak plaatsnemen op de bank. Volgens zijn vader — Thierry — maakt Axel een moeilijke periode door.

“Door naar Atlético te trekken rekende hij erop dat hij een basisspeler zou zijn. In het begin van het seizoen ontving hij veel complimenten voor zijn prestaties”, legt Thierry uit bij RTBF.

Gesprek

Maar Atlético komt dit seizoen zowel Europees als in de beker níet meer in actie. “De kern werd daardoor te groot, en Axel was daar de dupe van”, aldus Thierry. “Hij kon niet goed aarden op de bank.”

De Duivel zou inmiddels gaan praten zijn met Diego Simeone, zijn coach: “Hij uitte zijn teleurstelling en onvrede, zonder boos of vervelend te worden. We zullen dit weekend zien of het vruchten afwerpt.”

Het belangrijkste voor Witsel is dat hij genoeg speelgelegenheid krijgt: “Als hij niet genoeg minuten krijgt, dan bekijken we de mogelijkheden die zich voordoen.” Enkele Belgische topclubs houden de situatie alvast nauwlettend in de gaten.

Poll: Zou jij Witsel graag aan de slag zien gaan bij jouw favoriete JPL-team?

TAGS  I  Atlético Madrid  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024