Ophef over Rayane Bounida: "Hij ondergaat middeleeuwse martelpraktijk"

Ophef over Rayane Bounida:
Dinsdag 07 maart 2023 - 13:00   I   door Redactie

Rayane Bounida werd afgelopen week 17 jaar, maar het Belgische supertalent timmert nog altijd hard aan de weg.

Naar aanleiding van een artikel schreef Nico Dijkshoorn een column over het afgelopen zomer van Anderlecht naar Ajax verhuisde dribbelwonder. De Nederlander werd naar eigen zeggen erg verdrietig van enkele passages in het artikel.

De tekst die Dijkshoorn las: 'Als ze links uit het raam van het leslokaal kijken, zien ze de A-ploeg trainen. Kijken ze rechts, dan zien ze Jong Ajax. De schoolresultaten moeten uiteraard goed zijn, maar de goesting om te voetballen is er altijd.'

"Ik moest even gaan liggen toen ik dat las", aldus Dijkshoorn. "Dat wordt niks met die lieve jongen. Al het plezier wordt er daar in Amsterdam uit geramd. Wat is dat voor middeleeuwse martelpraktijk?" Waarna hij uitlegt wat hij bedoelt.

Miskoop

"Een voetballer die in Brussel al min of meer heilig was verklaard – de kleine Messi – in een klaslokaal zetten terwijl er om hem heen wordt gevoetbald door teams waar hij, als alles was gegaan zoals het in zijn hoofdje zat, tussen had willen lopen."

"Wie goed leest en wie het gekwek van enkele kenners ontleedt, weet meteen hoe ze over Rayane Bounida denken in Amsterdam. Miskoop. Wordt niets. Te veel een zaalvoetballer. Wil te graag de handjes op elkaar krijgen." Harde woorden.

Spijt

Om vervolgens te besluiten: "Wie het artikel leest, kan maar één conclusie trekken: ze hebben spijt als haren op hun hoofd bij Ajax. Er wordt over Bounida gesproken alsof hij een kolibrie is. Zo kwetsbaar. Zo fragiel."

Poll: Vind je dat Dijkshoorn overdrijft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024