‘Déze Anderlecht-sterkhouder moet meteen titularis worden bij nationale ploeg’

‘Déze Anderlecht-sterkhouder moet meteen titularis worden bij nationale ploeg’
Maandag 13 februari 2023 - 21:15   I   door Redactie

Anderlecht won dit weekend met 3-1 tegen Sint-Truiden. Dankzij die overwinning klimmen ze naar de tiende plaats in het klassement en doen ze weer volop mee in de strijd om play-off 2.

Er waren heel wat uitblinkers bij de recordkampioen. Denk bijvoorbeeld maar aan Debast, die een ijzersterke wedstrijd speelde. Islam Slimani opende dan weer zijn rekening bij paars-wit en ook Anders Dreyer wist opnieuw te scoren.

Er is nog een andere Anderlecht-speler die al enkele weken op een hoog niveau presteert: Bart Verbruggen. Bij Sjotcast, een podcast van Het Nieuwsblad, denkt chef voetbal Ludo Vandewalle dat Verbruggen binnenkort bij Nederland onder de lat zal staan.

“Hij is heel goed en heeft een enorm potentieel. Nederland zal eindelijk nog eens een goede doelman hebben. Als ik de Nederlandse bondscoach was, dan zou ik Verbruggen nu al durven zetten”, aldus Vandewalle.

Concurrentie

Op het WK was Andries Noppert, de doelman van SC Heerenveen, het sluitstuk van Oranje. Vandewalle denk weliswaar dat Verbruggen beter is: “Noppert overtuigt me absoluut niet, net als Cillessen en Pasveer. Bij ons zijn die allemaal ‘doorsnee’!”

Poll: Als jij de Nederlandse bondscoach was, zou je Verbruggen dan titularis maken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Oranje

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024