Bondscoach Tedesco doet Alderweireld en Vertonghen opkijken: “Niet belangrijk”

Bondscoach Tedesco doet Alderweireld en Vertonghen opkijken: “Niet belangrijk”
Woensdag 08 februari 2023 - 20:00   I   door Redactie

Wat al lang in de lucht hing, werd woensdag ook officieel bevestigd. Domenico Tedesco is de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Zijn eerste doel: kwalificatie voor het EK van 2024.

De laatste maanden was er bijzonder veel te doen rond het ‘doorselecteren’ in de kern van de Rode Duivels. Er werd Roberto Martinez namelijk verweten dat hij te hard vastklampte aan de ‘gouden generatie’.

“Er is geen jong en oud, enkel de juiste kwaliteit. Ik ben het gewoon met jongere spelers te werken, maar het is de kwaliteit op het veld die telt”, was Tedesco duidelijk tijdens zijn eerste persmoment als bondscoach.

“We hebben niet veel tijd om te experimenteren... De beste spelers moeten spelen en zullen spelen”, verklaart de trainer. “Het vraagstuk rond leeftijd en de 'oudere spelers' is dus niet belangrijk. Het belangrijkste is om te winnen!”

Veteranen

De woorden van Tedesco moeten als muziek in de oren klinken voor spelers als Alderweireld en Vertonghen, die tijdens het WK op de korrel genomen werden wegens hun leeftijd. Ze presteren momenteel goed bij hun huidige clubs, maar zijn ze nog 'de beste'?

Poll: Moet Tedesco Alderweireld en Vertonghen oproepen?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023