‘Na 'monsterloon' Vandenhaute: Déze enkeling verdient 330.000 euro (!) per match’

‘Na 'monsterloon' Vandenhaute: Déze enkeling verdient 330.000 euro (!) per match’
Woensdag 08 februari 2023 - 13:00   I   door Redactie

Anderlecht is de laatste maanden bezig met stevig te snoeien in de bedrijfskosten. Het nieuws dat Wouter Vandenhaute maar liefst 500.000 euro per jaar opstrijkt, sloeg dan ook in als een bom.

Vandenhaute is zeker niet de persoon die het meeste verdient bij Anderlecht. Vooral in de spelerskern lopen er nog enkelingen rond die (terecht) een rianter salaris opstrijken. Denk bijvoorbeeld maar aan Vertonghen, Van Crombrugge en Diawara.

Maar ook een andere grootverdiener staat nog steeds op de loonlijst: Adrien Trebel. De Fransman verdiende inmiddels al vijftien miljoen euro bij Anderlecht, dat ook nog eens drie miljoen euro betaalde aan Standard als transfersom.

Trebel kwam in zes jaar tijd in totaal 4.047 minuten in actie bij paars-wit. Dat is omgerekend goed voor 45 volledige wedstrijden. La Dernière Heure maakte de berekening dat dat uitkomt op een vergoeding van maar liefst 330.000 euro per match!

Exit

Trebel ziet zijn contract deze zomer aflopen en weet inmiddels dat hij mag beschikken bij paars-wit. Zowel Charleroi als AA Gent lijken interesse te hebben in de Fransman. Wat vast staat is dat hij volgend seizoen alvast heel wat minder zal verdienen.

Poll: Moet Anderlecht Trebel toch nog een nieuw contract aanbieden?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Charleroi

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023