‘Marc Coucke doet Bart Verhaeghe opschrikken met totáál onverwacht transfernieuws’

‘Marc Coucke doet Bart Verhaeghe opschrikken met totáál onverwacht transfernieuws’
Maandag 06 februari 2023 - 08:00   I   door Redactie

De laatste jaren heeft Club Brugge de scalp van Anderlecht overgenomen als ‘grootste club van België’.

Dat is niet alleen te zien aan de vijf landstitels in zeven seizoenen, maar ook aan het financiële aspect dat bij al dat sportieve succes komt kijken. Het Laatste Nieuws onthulde eerder deze week dat Club Brugge onder Verhaeghe maar liefst 35,4 miljoen euro bedrijfswinst heeft geboekt.

En dat in de laatste elf seizoenen, sinds hij als voorzitter blauw-zwart overgenomen heeft. Vooral hun transferuitgaven zijn impressionant. De Brugse transferbalans oogt dan ook rooskleurig: plus 48 miljoen euro. Toch is er een onverwachte Jupiler Pro League-ploeg die het beter doet.

Coucke

Sinds Marc Coucke heeft overgenomen bij Anderlecht — een zestal jaar geleden — spendeerde paars-wit 84,3 miljoen euro aan inkomende transfers en verdienden ze 172,1 miljoen euro aan uitgaande transfers.

Daardoor is de transferbalans van Anderlecht bijna dubbel zo hoog als die van Club: 87,8 miljoen euro. Maar maak je geen illusies, de bedrijfswinst oogt nog steeds bijzonder slecht met een verlies van 98 miljoen euro sinds Coucke zijn overname.

Poll: Wat is volgens jou de 'grootste club van België?'

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023