Serieuze rel bij Rode Duivels: Nainggolan reageert op niet-selectie

Serieuze rel bij Rode Duivels: Nainggolan reageert op niet-selectie
Zaterdag 05 november 2016 - 07:45   I   door Fabian Morren

De eerste echte rel bij de Rode Duivels is een feit sinds Roberto Martinez er bondscoach is. Tot ieders verbazing riep hij Radja Nainggolan niet op. Zelf is de middenvelder van Roma daar ook erg verbaasd over.

"Ik speelde een redelijk goed EK, maakte twee belangrijke goals. Tegen Bosnië en Gibraltar begin oktober was ik niet fit, nu wel. De bondscoach belde me echter met de melding dat hij me niet fit genoeg vond. Dat vond ik vreemd en heb hem dat ook gezegd. Ik speelde de jongste vier wedstrijden gewoon met AS Roma, maakte donderdag nog een doelpunt", aldus Nainggolan.

Alles wijst erop dat het om een disciplinaire maatregel gaat. Nainggolan zegde af voor de wedstrijd tegen Bosnië, maar speelde toen wel een oefenduel met AS Roma tegen een jeugdploeg. Toen hij daarop naar België werd gesommeerd, weigerde hij de medische testen.

“Ik had de twee dagen ervoor al telkens testen ondergaan in Italië", verdedigt Nainggolan zich in Het Nieuwsblad. "Daaruit bleek dat ik niet fit was om op het hoogste niveau te spelen. Moest ik dan naar België komen om die testen nog eens te ondergaan voor hetzelfde resultaat? Dat oefenwedstrijdje was tegen 17- en 18-jarigen, zonder inzet.”

“Dit is een teleurstelling. Ik vind het leuk om voor de nationale ploeg te spelen en lig goed in de groep. Dat ik tegen Estland niet zou spelen, tot daar aan toe. Maar met Defour en Dembélé geblesseerd of net terug uit blessure, had ik wel gehoopt te spelen tegen Nederland.” 

TAGS  I  Radja Nainggolan  I   AS Roma

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022

zaterdag 26 november 2022